Nuorten Digipoint Turku -valmennus + Citrus

Artikkeli Torstai 10.6.2021

DigiPoint mahdollistaa nuorille ensiaskeleet digialan opintoihin ja työelämään - Citrus mukana yritysedustajana

Lähdimme toisena yritysedustajana mukaan Turun kaupungin vetämään hankkeeseen, jossa keskitytään uuteen nuoriin kohdistuvaan valmennusmuotoon. DigiPoint-valmennuksessa on mukana 16-29-vuotiaita nuoria, jotka osallistuvat erilaisiin työpajoihin valmennuksen aikana. Valmennukseen kuuluu eri teknologioihin ja välineistöön tutustumista, työelämän taitojen kartuttamista sekä tunnetaitojen harjoittamista.

Saimme tutustua kevään ryhmäläisiin sekä kasvokkain että etätapaamisienkin merkeissä. Ihan ensimmäisessä tapaamisessamme kävimme läpi kunkin jo mahdollisesti syntyneitä oivalluksia tulevaisuuden suhteen: onko valmennuksen aikana syntynyt jo ideoita siitä, että minkä parissa haluaisi työskennellä tulevaisuudessa, tai että mikä kiinnostaisi? Keskustelimme myös paljon työelämästä, IT-alasta työnantajana sekä työnhakuvinkeistä.

Citruksen markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Ilona Joensuu iloitsi siitä, kun sai keskustella juurta jaksaen nuorten kanssa kunkin omista toiveista ja ajatuksista. Suurimmaksi ilon aiheeksi nousikin henkilökohtaiset keskustelut, joita nuorten kanssa käytiin ihan kahden kesken.

Tässä valmennuksessa on parasta ollut se, kun on saanut kohdata nuoria ja miettiä asioita heidän näkökulmastaan. Toivon, että yhteisistä keskusteluhetkistämme on onnistunut välittymään läpi se seikka, että IT-alalla on tilaa monille taidoille, eikä nuorilla tarvitse olla vielä selkeää ajatusta siitä, mitä haluaisi tulevaisuudessa tehdä tai mihin taitojansa käyttää.
 

Oma vinkkini on se, että kannattaa miettiä rehellisesti omia persoonapiirteitään ja taipumuksiaan, ja kysyä sitten itseltään, että missä työssä tai tehtävässä juuri näistä taidoista olisi hyötyä."

- Ilona Joensuu, Citrus Solutions Oy

Digipoint-hankkeen logosuunnitelmia

Yhteistyö lähti rullaamaan niin mainiosti, että Citrus on mukana hankkeessa tulevana syksynäkin - jolloin jo toivottavasti pääsemme järjestämään toimistovierailun Logomoonkin.

Nuorten palautteita valmennuksesta:

”- Tosi kivoja. Saanut hyvinä neuvoja. Läpikäyty mm. nettisivuja ja kuvajuttuja. Oikeesti kaikkia vieraita kiinnostu ja halunneet auttaa. Yksi lemppariasia valmennusjaksolla.”

"- Se on kivaa kun pääsee kuulemaan vähän muitten elämästä juttuja ja miten niillä on mennyt siitä saa kans vähän motivaatiota"

"- Iha hyvä ja kiinnostavaa kuulla yritysten toiminnasta. Ollu kivaa ja päässy kurkistamaa millasta ala työelämässä on. Siit saa inspiraatiota ja motivaatiota juttuihi ja tulevaisuuden suunnitelmaa.”

Nuori turkulainen, tutustu ja hae mukaan!

Ikonikuva, jossa EU:n tunnistettavat tähdet.

Vipuvoimaa EU:lta

DigiPoint-valmennusmuoto on osa 6aika-hanketta.

Hankkeessa mukana: Turun kaupunki (päätoteuttaja), Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki/Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Laurea ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Vantaan kaupunki
Ikoni, jossa hehkulampun ympärillä kulkee virtapiirejä.

Digitaalinen tietopankki

Hankkeessa haetaan ratkaisuja digitalisaation aiheuttamiin osaamisvaatimuksiin työelämässä ja hyödynnetään digitaalisuuden mahdollisuuksia osaamisen kehittämisessä. Valmennuksen päätteeksi nuorelle on kertynyt tietopankki, josta on hyötyä aina arjen askareista opiskelumaailmaan sekä työelämään asti.