Citrus mukana nuorten työllistämishankkeessa

Artikkeli Torstai 17.10.2019

Citrus mukana DigiPore-hankkeessa

DigiPore-hanke tähtää nuorten ICT-alan osaajien työllistymisen parantamiseen. Hankkeessa mukana olevat nuoret vierailivat lokakuussa Citruksen Helsingin toimistolla. Aamun aikana keskusteltiin esimerkiksi Full Stack -kehittäjän taitokirjosta ja osaamisesta, sekä siitä millaista on työskennellä ICT-alalla tänä päivänä.

Citrus Solutions Oy:n toimisto Ilmalassa tarjosi suojan Digipoint-tiimiläisille matkalla sateisessa Helsingissä. Sateesta kuivatellessa tiimiläiset ammensivat aamupalan yhteydessä ammattitaitoa ja alan osaamista useista Citruksen keskustelua ruokkivista esittelyistä.

Keskeisimpinä oivalluksiksi tiimiläisille muodostui tehtävän työn merkityksellisyys, työyhteisön imu ja asiakasrajapinnan osaamisen välttämättömyys; kaikki nämä olivat Citruksella selkeästi nähtävillä ja koettavissa, kuvailee matkaa DigiPore-hanketyöntekijä Tatu Moisio.

Monelle koodariurasta haaveilevalle tulee yllätyksenä, että myös kehittäjän arkeen kuuluu paljon asiakaskontaktointia. Lämpimät asiakassuhteet ovat meillä Citruksella todellakin arvossa, sillä silloin palvelemme parhaiten. Usein kehittäjät ovat juurikin niitä, joilla on läheisimmät suhteet asiakkaan kanssa, kun yhdessä on totuttu käymään läpi sekä onnistumiset että haasteet.

Citrus on ollut mukana DigiPore-hankkeessa yhteistyökumppanina vuoden alusta alkaen. Nuorten työllistymisen tukeminen on meille tärkeää. Se, että nuori taitaja saa mahdollisuuden kokemuksen kartuttamiseen, on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Turun DigiPore-kohderyhmänä on 18-29-vuotiaat turkulaiset, työ- ja kouluelämän ulkopuolella olevat, alalle kouluttautuneet tai itseoppineet koodaajat. Hanke on parhaillaan pilotoimassa työttömien nuorten ICT-alan oppisopimusmallia, Digipoint-mallia.

Haluan olla mukana yrityksessä, joka työllistää alalle nuoria. Se on oikeastaan kunnia-asia. - Mika Sormunen, CTO

Pilottiin palkattiin kahdeksan alle 30-vuotiasta työtöntä turkulaista. Tavoitteena on oppisopimuksen kautta nostaa heidän osaamisensa yritysten vaatimalle tasolle, parantaa työelämävalmiuksia, tarjota heille alan osaamista oikeiden työtehtävien kautta, tutkinnon osan sekä kartuttaa ansioluetteloa. Kahdeksan kuukauden työsuhteen jälkeen heille on tarkoitus löytää työpaikat alan yrityksistä.

DigiPore-hankkeessa ovat mukana Suomen kuusi suurinta kaupunkia, eli tuttavallisemmin Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu sekä Turku.

Lue myös:

DigiPore-toiminta sai seuraajakseen nuorille suunnatun DigiPoint-hankkeen

Tutustu myös