Henrietta Heikkilä nimitetty 1.1.2023 Citrus-konsernin toimitusjohtajaksi.

Uutinen Keskiviikko 8.3.2023

Citruksen naisvaltainen johtoryhmä vie SaaS-palvelut kansainvälisille markkinoille.

Henrietta Heikkilä on nimitetty 1.1.2023 Citrus-konsernin toimitusjohtajaksi. Citrus on raikas poikkeus It-alalla. Työntekijöistä 32% ja johtoryhmästä 60% on naisia.

It-talo Citrus on nimittänyt konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi Henrietta Heikkilän (KTM). Henrietta tuli taloon huhtikuussa 2022 talous- ja henkilöstöjohtajaksi Nordic Sports Brandista, jossa hän oli johtamassa verkkokaupan kasvua ja kansainvälistymistä.

Citruksen perustaja ja toimitusjohtajana työskennellyt Markku Karas jatkaa työtään Citruksen hallituksen puheenjohtajana ja liikkeenjohdon konsulttina.

Tiedote: Henrietta Heikkilästä Citrus-konsernin toimitusjohtaja

 

Kasvuun vauhtia vankalla kokemuksella

Henriettalla on yli 25 vuotta työkokemusta monipuolisista liiketoiminnan kehittämistehtävistä Pauligilla, Hartwallilla ja Veikkauksella, jotka ovat vahvoja brändejä kotimaisessa ja kansainvälisessä ympäristössä. Citruksen strategia nojaa vahvasti kasvuun ja kansainvälistymiseen, joten Henriettalla on erinomainen tausta luotsata toiminta seuraavalle tasolle”, konsernin hallituksen puheenjohtaja Markku Karas kiteyttää.

Selkeällä yhtiörakenteella kohti kansainvälistymistä

20-vuotisjuhlavuottaan juuri viettänyt Citrus on panostanut tuotekehitykseen ja omien SaaS-tuotteiden rakentamiseen viimeisen viiden vuoden ajan. SaaS-portfoliota on kasvatettu myös yritysostoin. Nyt tuotteet ja palvelut on siirretty omiin tytäryhtiöihin. Selkeämpi konsernirakenne luo hyvän pohjan ponkaista kansainvälisille vesille.

Citruksen kansainvälistymisen ja kannattavan kasvun tavoitteet lähivuosille edellyttävät uutta tekemistä. Kasvu on muutosmatka, jossa on ensin varmistettava, että yrityksen perusta on kunnossa. Kun perusta ja suunta ovat selkeät, on ensiarvoista osallistaa tekijät ja selkeyttää yhteinen polku. Tämän jälkeen siirrytään kiihdytysvaiheeseen, jolloin panostetaan kilpailukyvyn ja kannattavuuden parantamiseen”, Citrus-konsernin toimitusjohtaja Henrietta Heikkilä linjaa.

Menestyksen ytimessä loistava yhteisö

Kolmea tytäryhtiötä johtaa vahvan osaamisen ydinryhmä. Monialaista kokemusta IT-hankkeista omaava Henry Kaunislehto (BBA) johtaa Citrus Solutions Oy:n ohjelmistokehitys-, verkkopalvelu- ja asiantuntijaliiketoimintaa.

Pitkän uran hankintojen ja hankinnan sähköisten työkalujen parissa tehnyt Sanni Laine-Luoto (KTM) johtaa Noventia Oy:tä, joka tarjoaa SaaS-ratkaisuna hankinnan, toimittajahallinnan ja hankintasopimusten hallinnan työkaluja.


Citruksella vuodesta 2016 johtotehtävissä työskennellyt juridiikan ja IT:n ammattilainen Saara Perho (OTM) johtaa Lawder Oy:n liiketoimintaa. Lawder on pykälää fiksumpi laki- ja hallintopalveluiden hakupaikka yrityksille. Lawderin virtuaalisessa lakitoimistossa asiakas yhdistetään veloituksetta kuhunkin tarpeeseen sopivan huippuasiantuntijan kanssa. Lawderin aulassa korkealuokkaiset palvelut ja digitaaliset työkalut ovat vain napin painalluksen päässä.


Selkeyttämällä yhtiörakennetta tavoitamme jokaisen liiketoiminnon kohderyhmät paremmin ja samalla pystymme konsernina tuomaan isommat hartiat tekemiselle.

Menestyksen takana on yrityksen sykkivä sydän, joka on yhtä kuin upeat osaajat. Työn merkityksellisyys, yhteinen arvopohja ja hyväntuulinen yhdessä tekeminen ovat keskeisiä kulmakiviämme. Vaalin pitkäjänteisellä työllä rakennettua yrityskulttuuria ja luotsaan yhteisöä eteenpäin kohti uusia tuulia suurella ilolla ja innolla.  Citrus on jatkossakin kuunteleva, ketterä ja vahva strateginen kumppani, joka tarjoaa asiakkailleen raikasta digitaalista näkemystä rautaisella osaamisella varustettuna.

Ravistelemme perinteisiä toimintatapoja ja sujuvoitamme asiakkaidemme arkea tekemällä asioita porukalla raikkaammin, paremmin, fiksummin ja helpommin”, Heikkilä päättää.

Citrus on IT-yritys ja digitaalisten palveluiden rakentaja. Meillä on huippuosaavia ohjelmistokehittäjiä, erikoisasiantuntijoita ja omia SaaS-tuotteita. Työmme tuloksena syntyy helppokäyttöisiä ja älykkäitä palveluita.
 

Citrus Group (logo)
Kysy lisätietoa
Lisää nimitysuutisia