Ohjelmistoarkkitehti Eeva

Työntekijäesittely Torstai 11.6.2020

Merkityksellistä tekemistä asiantuntevassa ja mukavassa porukassa

Eeva Turkka siirtyi Citruksen leipiin loppuvuodesta 2017. Hän työskentelee asiantuntijana kotimaisen asiakkaan ohjelmistoprojekteissa. Osa projekteista on pitkiä ja laajoja, osa lyhyempiä. Pääosin niissä tehdään muutoksia ja lisäyksiä olemassa oleviin järjestelmiin. Käytännössä työ on pitkälti ohjelmakoodin kirjoittamista ja teknisten kuvausten laatimista. Eeva osallistuu myös ratkaisujen suunnitteluun. Vaikka Eeva työskentelee teknisessä roolissa ohjelmistoprojektissa, hän työskentelee samalla konkreettisten ja ihmisläheisten asioiden parissa.

Työ ei ole pelkkää koodia. Projektit liittyvät arkielämään. Vaikka kyseessä olisi taustajärjestelmät, niin ne liittyvät ihmisten tarpeisiin. Ohjelmistoasiantuntija ei saa sokaistua tekniikasta, vaan pitää muistaa, miksi asioita tehdään.

Eevan tyypilliseen työpäivään kuuluu aamuisin ketterän ohjelmistokehityksen päivittäinen projektin Daily-palaveri. Merkittävältä osin päivä kuluu kuitenkin itsenäisessä työssä. Usein päivään mahtuu kuitenkin myös toisen projektin Daily sekä suunnittelupalaveri, jossa pienempi ryhmä kokoontuu tekemään päätöksiä tekniseen ratkaisuun liittyen.

Omien arvojen mukaista työtä

Eevalle tärkeintä työssä on kiva projektitiimi. Nykyiset projektit täyttävät tämän kriteerin. Myös työn merkityksellisyys on Eevalla korkeassa arvossa.

On tärkeää, että itse uskon projektista olevan hyötyä ja se saa hyvää aikaan. Olisi tosi vaikeaa työskennellä projektissa, joka liittyisi toimintaan, mikä on omien arvojeni vastaista.

Työssä Eevaa inspiroi eniten hyvän ja toimivan ratkaisun valmiiksi saaminen. Se, että toiminnallisuus, joka on toteutettu yhdessä, on järkevästi ja huolella tehty. Hyvään lopputulokseen pääseminen palkitsee ja antaa intoa tehdä töitä eteenpäin. Voi olla tyytyväinen tehtyyn työhön.

Mitä Eeva haluaa vielä kertoa henkilölle, joka on kiinnostunut työskentelemään Citruksella?

Citruksella on tosi osaavia asiantuntijoita, joilla on laajaa näkemystä. Kolleegoiden kanssa pystyy keskustelemaan monipuolisesti asioista. Työkavereiden tuki on tärkeää.

Kiinnostuitko? Tule mukaan tekemään arvojesi mukaista työtä!
[email protected]

Tutustu myös muihin citruslaisiin