Selosteet-työkalu

Selosteet-työkalulla hallitset tietosuojaselosteita vaivattomasti. Työkalu on laajennus Citruksen suosittuun myGDPR-verkkopalveluun.
Legal Tech Maanantai 2.3.2020

Lyhyesti selosteista

Seloste henkilötietojen käsittelytoimista on kirjallinen kuvaus organisaation tekemästä henkilötietojen käsittelystä. Seloste käsittelytoimista on aina tehtävä, jos organisaatiossa on yli 250 työntekijää tai työntekijöiden määrästä riippumatta, kun henkilötietojen käsittely aiheuttaa todennäköisesti riskin rekisteröidyn oikeuksille ja vapauksille tai henkilötietojen käsittely ei ole satunnaista tai käsiteltävät henkilötiedot sisältävät erityisiä tietoryhmiä tai rikostuomioihin ja rikkomuksiin liittyviä henkilötietoja.

Seloste on periaatteessa organisaation sisäinen asiakirja, mutta se on olennainen osa organisaation osoitusvelvollisuuden toteuttamista. Selostetta voidaan hyödyntää myös rekisteröidyille suunnatun informaation tuottamisessa.

Varmuutta vaatimustenmukaisuuteen

Citruksen Selosteet-työkalun avulla hallitset organisaatiosi henkilötietojen käsittelytoimien ja tietojärjestelmien selosteita vaivattomasti ja vaatimusten mukaisesti. Työkalu on laajennus Citruksen suosittuun myGDPR-palveluun.

Selosteet-työkalua käyttämällä saat useita merkittäviä hyötyjä:

  • Tietosuojalainsäädännön mukaiset henkilötietojen käsittelytoimien selosteet ja julkisuuslain mukaiset tietojärjestelmäselosteet pysyvät helposti hallinnassa.
  • Uudet selosteet luodaan vaivattomasti verkkolomakkeella.
  • Mahdollisuus henkilörekisterien tuontiin myGDPR-työkalusta.
  • Valmiit selosteet julkaistaan näppärästi määritellyn hyväksyjän toimesta.
  • Pysyvä osoite julkaistuihin selosteisiin.
  • Selosteiden voimassaoloaika ja muistutukset voidaan asettaa itse niiden ajantasaisuuden varmistamiseksi.

Tietosuoja-asiantuntija auttaa aina

Citruksen asiantuntijoilta saat tukea tietosuoja- ja tietojärjestelmäselosteiden luomiseen, tallentamiseen ja julkaisuun liittyvien prosessien kehittämiseen. Legal Tech -verkostomme asiantuntijat voivat avustaa kaikissa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää asiantuntijapalvelusta!

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme, kuinka organisaatiosi voi hyödyntää Selosteet-työkalua!

Kysy lisätietoa

Voit laittaa meille myös postia.

Pakolliset kentät merkitty
Tutustu myös