Citruslaiset valitsivat Varhan äänestyksen ykköseksi!

Artikkeli Keskiviikko 25.1.2023

Citruslaisten lempiprojektiksi valikoitui Varhan verkkosivustohanke!

Saamme toimia työssämme monien mielenkiintoisten projektien parissa. Pyysimme citruslaisia ilmiantamaan lempiasiakasprojektinsa vuodelta 2022 – eniten ääniä sai Varsinais-Suomen hyvinvointialueen Varha-verkkosivustoprojekti.

Kiinnostava ja vaativa projekti alkoi tutuissa merkeissä

Citruksen verkkopalvelutyöryhmä sai tehtäväkseen luoda Varha.fi-verkkosivuston, joka nivoo yhteen 27 eri kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut osana hyvinvointialue-uudistusta.

Citrus on jo aiemmin toteuttanut tyks.fi:n verkkosivustoprojektin. Onneksemme pärjäsimme myös tässä kilpailutuksessa ja saimme jatkaa yhteistyötä tuttujen yhteyshenkilöiden kanssa uuden organisaation parissa. Projektin käynnistyminen tuntui luontevalta ja pääsimme nopeasti vauhtiin, tiivistää Joni Pinomäki, Citruksen Chief Services Officer.

Ajantasaisen tiedon siirtäminen kaiken ytimessä

Verkkosivuston tärkein taustatoiminto oli saada palvelutietovaranto (PTV) -integraatio toimimaan niin, että kukin kunta vastaa itse omasta tiedonhallinnastaan ja päivityksestään.

Integraatiotarve oli jo heti projektin alkaessa selvä, sillä palvelutietovarannon datakanta haluttiin saada toimimaan uudella verkkopalvelulla ensi tilassa. Se oli toiminnan käynnistyminen ehto. Päädyimme yhdessä varhalaisten kanssa ratkaisuun, jossa integraatiossa hyödynnettiin mahdollisimman selkeää lähestymistapaa, jossa dataa hallitaan keskitetysti PTV:ssä ja tuodaan Drupaliin OUT-rajapinnan kautta, kuvailee projektissa työskennellyt Senior Software Developer Veikko.

Citruksen verkkopalvelutiimi on toteuttanut vaativia integraatioita aikaisemminkin useille asiakkaille. Myös Varhalaisilla oli aiempien projektien kautta jo selkeä käsitys hankkeeseen liittyvistä toimenpiteistä, mikä sai yhteistyön oikeille urille jo heti alussa.

Yhteistyö sujui todella jouhevasti. Viikottaisten tapaamisten lisäksi yhteydenpito onnistui lyhyemmälläkin varoitusajalla puolin ja toisin. Projektipäällikkönä haluan kehua loistavaa ja erittäin asiantuntevaa ja nopeasti reagoivaa Citruksen tiimiä, joka osasi johdatella keskustelua oikeaan suuntaan oikeassa kohdassa. Varhalaiset tekivät jo heti alussa vaikutuksen Drupal-tuntemuksellaan, mikä takasi sen, että asioista keskusteltiin ihan samalla sivulla.

Tehokkaat ja hauskat tiimiläiset molemmin puolin pitivät huolen, että yleisfiilis pysyi koko ajan hyvänä ja tekeminen oli kiinnostavan lisäksi mukavaa, kuvailee projektipäällikkö Heidi Määttänen.

Voit tutustua lisää Varsinais-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluihin, sairaalapalveluihin ja pelastuspalveluihin Varha.fi-sivustolla.

Tutustu Varha.fi-sivustoon

Varha sai kunniakirjan sujuvasta yhteistyöstä

 

Varhalaisille toimitettiin äänestystuloksen kunniaksi kunniakirja. Kiitos Varha ja onnea!

Kuvassa vasemmalta oikealle:
Verkkoviestintäkoordinaattori Taru Sinkkonen, viestintäsuunnittelija Eeva Hämäläinen, Varha.fi-hankkeen projektipäällikkö Minna Ervast, verkkopäätoimittaja Harri Falck ja viestintäsuunnittelija Maija Ryyppö. Kuvaaja: Heidi Pyhälahti

Kysy lisätietoa
Ota yhteyttä
Tutustu myös