Yhteistyössä Linnunmaa Lex Oy: Vastuullinen ja menestyvä liiketoiminta edellyttää laintuntemusta

Artikkeli Keskiviikko 11.11.2020

Vastuullinen ja menestyvä liiketoiminta edellyttää laintuntemusta

Joka vuosi annetaan pitkälti toista tuhatta muutosta säädöksiin, joista iso osa koskee yritystoimintaa ja sen eri aloja. Muutosten sisällä on lukuisia yksittäisiä säännöksiä. Jos mielii toimia lainmukaisesti ja menestyksekkäästi, on omaa toimintaa koskevat vaatimukset ja niiden muutokset tunnistettava. Mutta miten laintuntemusta voi ylläpitää eksymättä pykäläviidakkoon?

Kulunut vuosi on jälleen tuonut lukuisia jokaisen yrityksen ja työnantajan toimintaa koskettavia lainsäädännön muutoksia. Lainsäädännön uudistustahti on kiivas, niin normaalin kuin uuden normaalin aikaan. Korona on vaikuttanut sääntelyn sisältöön jossain määrin, mutta muutosten määrää se ei ole mainittavasti kasvattanut.

Merkittäviä muutoksia on kuluneena vuonna tullut muun muassa työaikalakiin, työsopimuslakiin, turvallisuusselvityslakiin ja tartuntatautilakiin. Ensi vuodelle on odotettavissa yhtenä isona kokonaisuutena yhteistoimintasääntelyn uudistus.

Koska harva yrittäjä tai johtaja on juristi, tuottaa lainsäädännön seuraaminen omat haasteensa.

Sääntelyn seuranta on erottamaton osa liiketoimintaa

Menestyvä bisnes tapahtuu tässä hetkessä ja tulevaisuutta ennakoiden. Jotta olosuhteiden muutoksia voidaan myötäillä ilman mittavia kolhuja ja hidastuksia, on huomattava mitä ympärillä tapahtuu ja mitä on tulossa. Aikana, jona niin yritykset kuin kuluttajatkin ovat entistä tietoisempia yhteiskuntavastuusta, voi lain huomiotta jättäminen käydä aiempaa kalliimmaksi mediamylläkän ja mainehaittojen myötä. Oikeudellisista sanktioista puhumattakaan.

Yrityksen johdon tehtävänä on tunnistaa paitsi yleiset yritystoimintaa ja jokaista työnantajaa koskevat, myös erityisesti omaa alaa ohjaavat säännökset. Olipa kyse sitten tietosuojasta, kemianteollisuudesta, elintarviketuotannosta, kiinteistönvälityksestä tai ravintolatoiminnasta. Koska harva yrittäjä tai johtaja on juristi, tuottaa lainsäädännön seuraaminen omat haasteensa.

Jos lakipykälät eivät ihan omatoimisesti tavaten avaudu, tarvitaan tulkinta-apua. Sitähän löytyy. Vaikkapa googlettamalla, somesta tai lehtiartikkeleista. Hivenen luotettavampaa tietoa tarjoavat erilaiset sidosryhmät uutiskirjeissään ja tietoiskuissaan.

Mutta kun tarvitaan luotettavaa ja täsmällistä tietoa sääntelystä tässä ja nyt, mistä sitä löytyy? Kuinka voi varmistua, että lain vaatimus on ymmärretty oikein suhteessa käsillä olevaan tilanteeseen? Miten tiedon tulevista lakimuutoksista saa ajoissa?

Kuinka voi varmistua, että lain vaatimus on ymmärretty oikein suhteessa käsillä olevaan tilanteeseen? Miten tiedon tulevista lakimuutoksista saa ajoissa?

Yli 300 yritysasiakasta on valinnut Linnunmaa Lexin

Suomessa yli 300 yritystä on ratkaissut asian valitsemalla käyttöönsä Linnunmaa Lexin lakiseurantapalvelun. Sen avulla lainsäädännön tunnistaminen ja seuranta tapahtuu näppärästi verkossa.

Digipalvelusta löytyvät kootusti jokaista yritystä ja työnantajaa velvoittavat sekä toimialakohtaiset säännökset selventävine asiantuntijahuomioineen. Ajantasaisina ja heti, kun sääntelymuutos on annettu. Palvelu sisältää myös toimivat työkalut sisäiseen viestintään ja merkintöihin.

Yksin digin varassa ei olla, sillä palveluun kuuluu saumattomana osana ja ilman erillismaksua erikoisjuristien ylläpitämä neuvontapalvelu. Juristit päivystävät joka arkipäivä chatissa ja vastaavat hetkessä kysymyksiin oikeiden lakipykälien tunnistamisesta ja tulkinnasta. Kiitetysti ymmärrettävällä kielellä.

Klikkaa yhteistyökumppanimme Linnunmaa Lexin sivuille ja tutustu erinomaiseen lakiseurantapalveluun.

Lisätietoja saat myös suoraan Tarja Anuntilta.

Linnunmaa Lex Oy:n logo

 

 

 

 

 

Tarja Anunti
Lakiasiantuntija (HR & Talous)
Linnunmaa Lex Oy
[email protected]
+358 40 809 8664