Podcast jakso 6: Korona teki meistä epäkohteliaita

Podcast Keskiviikko 16.9.2020

Tässä podcastissa mullistetaan maailmaa juttelemalla työelämän ja työympäristön muutoksista. Tervetuloa Citruksen backstagelle!

Jakso 6: Korona teki meistä epäkohteliaita

Arjen suuri puhututtava elefantti on etäkommunikointi, joka näkyy palavereissa puhumattomuutena, uusina rooleina ja käyttämättä jätettyinä puheenvuoroina.

Etäsuositukset jatkuvat Citruksellakin ainakin vuoden loppuun. Etäilty on ennenkin, mutta sataprosenttinen etätyö on vaikuttanut myös Saaran ja Tainan arkeen enemmän, mitä ehkä keväällä osasi odottaa.

Saara ja Taina juttelevat niistä itsestäänselvyyksistä, joita ei tullut fyysisten tapaamisten aikana edes ajatelleeksi. Etätyöskentely todella tehostaa toimintaa, mutta jotain siitä jää puuttumaan. Missä ovat ilmeet, eleet ja hiljaiset signaalit - puhumattakaan sivistyneestä työelämän käytöksestä?

Aiemmin ei tullut ajatelleeksi, että fyysisessä tapaamisessa luet tilannetta tarkemmin, näet mitä toinen ajattelee ja miten hän reagoi, vaikkei sanoja olisikaan. Etäpalavereissa näin ei kuitenkaan ole. Miten työn tekemisen tapoja pitää muuttaa, jotta nämä tärkeät ja itsestään selvät vuorovaikutuksen muodot saadaan mukaan etätyöskentelyyn?  

Mitä mieltä toinen on oikeasti? Onko linjoilla vaikeneminen myöntymisen merkki?  Kuuntele ja nappaa Saaran ja Tainan vinkit talteen. Seuraavassa kokouksessa et ehkä olekaan enää epäkohtelias.  

Hiljaisuus on vallannut kokoukset. Kukaan ei sano mitään kysyttäessäkään. Miksi näin?

raikkaita digitaalisia ajatuksia -podcastin tunnus
Kysy lisätietoa
Viihdytkö Citruksen backstagella? Kuuntele lisää podcasteja