7 syytä päivittää Drupal 7 kahdeksanteen versioon

Artikkeli Torstai 19.3.2020

Laskuri laskee jo alaspäin, sillä Drupal 7:n versiotuki on päättymässä vuoden 2021 lopulla.

Päivittämällä tietoturva pysyy kunnossa, mutta kyytiäisenä tulee paljon innostavia mahdollisuuksia. Ehkä vihdoin verkkosivustosta voisi tehdä visuaalisemman tai ottaa käyttöön vaikka yhteydenottolomakkeen?

1) Ulkoasu virkistyy, sillä mahdollisuudet personointiin ovat suuret

Drupalin kahdeksanteen versioon päivittäminen antaa erinomaisen tilaisuuden ulkoasun virkistämiseen, sillä uudempi versio antaa aiempia enemmän vapautta tehdä visuaalisia ratkaisuja. Persoonallinen verkkosivusto antaa mahdollisuuden erottautua.

2) Samalla kun ulkoasu virkistyy, sisältö järkeistyy

Kun suunnitellaan päivitystä, samalla voidaan miettiä myös sivuston sisällöllisiä muutoksia. Ehkä olisi aika ottaa käyttöön vaikka tilaus- tai yhteydenottolomake tai esimerkiksi ratkaisu tunnistautumiseen? Drupalin kahdeksas versio tuo mukanaan paljon uusia ominaisuuksia ja moduuleja.

3) Sivusto latautuu nopeammin ja käyttökokemus paranee

Uudempi versio latautuu ja suorittaa hakutoimintoja aiempaa nopeammin. Sivustollasi vierailevat pääsevät nopeammin heitä kiinnostavan sisällön pariin.

4) Yhtenäinen ilme yksilöllisillä yksityiskohdilla, ilman koodaamista

Uusi versio tarjoaa mahdollisuuden käyttää yhteisiä pohjia, joita voi kuitenkin räätälöidä ilman koodaamistarvetta. Jos esimerkiksi samalla yrittäjällä on kaksi toisiinsa liittyvää liiketoimintaa, voidaan luoda yhtenäinen ilme, joka kuitenkin taipuu myös eri näköiseksi.  Valmiista paletista voi valita käyttöönsä haluamansa elementit, eikä joka kerta tarvitse koodata uudelleen. Tämän lisäksi tekstityylejä saa joustavammin luotua jo etukäteen.

5) Sisällönsyötön helppous

Kahdeksas versio on sisällöntuottajan näkökulmasta nopeampi, mutkattomampi ja helpompi käyttää. Sivustoa hallinnoivalla on mahdollisuus tehdä vapaammin visuaalisia ratkaisuja.

6) Joustavat kieliratkaisut

D8:n monikielisyysominaisuudet ovat aiempia versioita kehittyneemmät ja tarjoavat mahdollisuuden joustaviin kieliratkaisuihin. Eri kielisistä sisällöistä ei tarvitse tehdä kokonaan eri sivuja, vaan sisältö voidaan helpottavasti kieliversioida. Sisällöntuottajalta säästyy silloin paljon manuaalista työtä.

7) D8 on saavutettavampi

Päivityksen yhteydessä sivuston teema voidaan päivittää, jolloin lähtökohdat sivuston saavutettavuudella ovat paremmat. Tästä kuuluu kiitos Drupalin teemoitukselle, joissa jo lähtökohtaisesti halutaan varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus löytää itseään kiinnostavaa sisältöä itselleen sopivimmalla tavalla. Drupalin kahdeksas versio on myös sisällöntuottajan näkökulmasta mietitympi, sillä myös hallintapuoli on saavutettava.

Kysy lisätietoa
Haluaisin kuulla lisää päivittämisestä