Senior Compliance Advisor Tessa

Työntekijäesittely Keskiviikko 30.5.2018
Haluan aina löytää ja kehittää uusia tapoja, joilla helpotetaan työarkea ja vähennetään manuaalista rutiinitoimintaa – ratkaisuja, joiden avulla ihmisille jää enemmän aikaa oikeasti motivoiville asioille.

Parempia digitaalisia ratkaisuja syntyy uteliaasta luonteesta 

Vuoden 2018 alussa Citruksella Senior Compliance Advisorina aloittanut Tessa Viitanen on yhdistelmä teknologia-alan huippuasiantuntijaa ja loputonta uteliaisuutta. Mukaan on tarttunut paitsi yliopistotason kursseja myös tutkinnot kemiantekniikasta ja tietojenkäsittelystä. Viimeisimpänä tutkintosalkkuun tipahtivat kyberturvallisuuden erikoisasiantuntijan paperit. 

– Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miten asiat toimivat. Jo lapsena availin kaikenlaisia vimpaimia, kuten kelloja. Perusluonteeseeni kuuluu, että lähden innolla kokeilemaan uusia asioita. Olen esimerkiksi ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa vuonna 2006 Suomessa ensimmäistä Voice over WLAN -ratkaisua, jossa testasimme myös prototyyppilaitteistoja, Viitanen taustoittaa. 

"Citruksen kulma on positiivisesti poikkeava"

Uteliaisuus ja itsensä kehittäminen ovat tärkeitä polttoaineita Viitasen motivaatiolle. 

– Kierrän kaukaa rutiinimaiset korporaatiohommat, Viitanen naurahtaa ja jatkaa, – tämän takia kiinnostuin myös Citruksesta. Täällä kannustetaan työntekijöitä kouluttautumaan ja kehittymään. Jokaisella työnantajalla pitäisi olla tällainen asenne, hän kiittelee. 

Citruksella on muitakin ässiä hihoissaan. Yritys on paitsi sopivan kokoinen myös sen työkulttuuri on raikkaan moderni ja ilmapiiri kannustava. Citruslaisia yhdistävät luova itsenäinen ajattelu ja vankka teknologiaosaaminen. Luottamus työntekijöihin ja heidän ammatilliseen osaamiseensa on vahva.   

– Kun monissa muissa organisaatioissa määritellään hyvinkin pitkälle, missä roolissa työntekijän halutaan olevan, on Citruksen kulma asiaan positiivisen poikkeava. Täällä ollaan aidosti kiinnostuneita siitä, mitä työntekijä itse haluaa tehdä, Viitanen kertoo. 

Kiinnostavia projekteja ja huippuosaajia 

Citruksella ei peukaloita pyöritellä, vaan uudet työntekijät otetaan heti mukaan ydintoimintaan: rakentamaan tuotteistettuja ja älykkäitä digitaalisia palveluita suomalaisten arkeen. Viitasta kiinnostavat etenkin työtä helpottavat ratkaisut. 

– Rutiineja välttelevänä ihmisenä haluan aina löytää ja kehittää uusia tapoja, joilla helpotetaan työarkea ja vähennetään manuaalista rutiinitoimintaa – ratkaisuja, joiden avulla ihmisille jää enemmän aikaa oikeasti motivoiville asioille, hän visioi. 

Lisäksi Viitanen kertoo inspiroituneensa tekoälyn hyödyntämisestä kyberturvallisuudessa ja compliance-ratkaisuissa, eli lain, standardin tai määräyksen mukaisissa ratkaisuissa. 

– Erityisesti minua kiinnostaa eettinen näkökulma. Menemme koko ajan syvemmälle ja syvemmälle digitalisaatioon. Huonoista, epäeettisistä ratkaisuista koituu yrityksille ja käyttäjille ikäviä seurauksia, kuten esimerkiksi omaisuus- ja identiteettivarkauksia. Haluan omalla toiminnallani rakentaa meille kaikille turvallisempaa digiympäristöä, toteaa Viitanen. 

Työni sisältää monipuolisesti konsultaatiota, koulutuksia, tuotekehitystä ja asiakasprojekteja.

Citrus kehittyy koko ajan yhdessä toimialan kanssa. Töitä ja mielenkiintoisia projekteja riittää eikä vauhti näytä hidastumisen merkkejä. Viitanen onkin ollut innoissaan siitä, että Citruksella on saanut heti laittaa ”kädet saveen”. 

 – Työni sisältää monipuolisesti konsultaatiota, koulutuksia, tuotekehitystä ja asiakasprojekteja. Saan lisävirtaa uuden kehittämiselle päästessäni ratkaisemaan ongelmia eri perspektiiveistä ja koeponnistamaan ratkaisuja yhdessä kollegojen kanssa, hän kertoo.

Huippuosaajien tiimiin on ollut helppo sukeltaa mukaan.

– Sytyn vahvasti täällä työskentelystä! Kun tiimi on täynnä kokeneita ja taitavia kavereita, huomaan oppivani itsekin päivittäin jotain uutta, Viitanen kehuu.

Kiinnostuitko? Hae Tessan työkaveriksi!

Kysy lisää tai laita hakemusta tulemaan rekry@citrus.fi