Tekniikka

Share this

Toteutamme palvelun tarkoitukseen parhaiten soveltuvalla tekniikalla.

Puitteet

LAMP-palvelinympäristössä ajettavat Zend PHP -pohjaiset ratkaisut ovat yleisiä web-edustajärjestelmissä. Tekniikan etuina ovat mm. avoimuus (Open Source), alustaohjelmistojen lisenssien ilmaisuus sekä matala käyttöönotto- ja ylläpitokynnys. Tämän laajasti tuetun ympäristön hosting-palvelut voidaan ulkoistaa internet-palveluntarjoajalle tai Citrus toteuttaa palvelun asiakkaan omiin tiloihin.

Tuoteosaaminen

Joustava tuote osaavissa käsissä säästää aikaa ja kustannuksia. Lisäksi tuotteen käytön etuina ovat mm. automaattiset virhekorjaukset ja tietoturvapäivitykset, valmiit sovelluskomponentit sekä ylläpidon ja jatkokehityksen vaivattomuus. Asiakkaan tarpeista riippuen käyttöön voidaan konfiguroida valmis sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmä, kuten Drupal, tai valita sovellusalustaksi pitkälle räätälöityjä erikoistarpeita paremmin tukeva ohjelmistokehys (sovelluskehys), kuten Zend Framework.

Drupal-sisällönhallintajärjestelmä

Drupal on suosittu sisällönhallintajärjestelmä (Content Management System) ja sisällönhallinnan ohjelmistokehys (Content Management Framework). Rohkea väite sanoo, että vähintään 1 % kaikista maailman web-sivustoista on toteutettu Drupalilla. Drupalin julkiset referenssit puhuvat sen suosion ja luotettavuuden puolesta. "Drupal on mitä haluat sen olevan" mukaanlukien ilmainen lisenssimaksuiltaan.

Drupalin modulaarinen arkkitehtuuri mahdollistaa sen ominaisuuksien joustavan laajentamisen loogisina kokonaisuuksina. Valmis palvelu on yleensä yhdistelmä Drupalin ydinominaisuuksia, yhteisön tukemia valmiita tuotekomponentteja ja asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin toteutettuja räätälöityjä komponentteja.

Citrus toteuttaa esim. seuraavat Drupal-ratkaisut:

  • Yrityksen luotettava ja käytettävä intranet-ratkaisu
  • Teollisuudenalan tuotelähtöinen internet-kauppapaikka
  • Media-talon korkean käyttöasteen internet-tv-palvelu
Zend Framework -ohjelmistokehys

Zend Framework on itsensä PHP-kehittäjän, Zend Technologiesin oliopohjainen ohjelmistokehys, joka soveltuu pitkälle asiakkaan tarpeisiin räätälöityjen ratkaisujen ohjelmistoalustaksi. Se tarjoaa mm. puitteet MVC-lähtöiselle ohjelmistokehitykselle sekä yksittäisiä ohjelmakomponentteja web-sovelluskehityksen tarpeisiin. Zend Framework on lisenssimaksuiltaan ilmainen.

Ominaisuuksia voidaan tarvittaessa laajentaa Zend Technologiesin kaupallisilla sovelluspalvelinohjelmiston tuotteilla. Ne tarjoavat mm. edistyneitä ominaisuuksia ohjelmistojen suorituskyvyn seurantaan ja optimointiin.

Citrus toteuttaa esim. seuraavat Zend-pohjaiset ratkaisut:

  • Keskitetty OpenID-autentikointipalvelu
  • API-palvelurajapinta kaksisuuntaiseen tiedonsiirtoon
  • Monipuolinen ja täysin integroituva CRM-/HR-järjestelmä