Tietosuoja

Tietosuoja

Tietosuoja on perusoikeutesi, joka turvaa yksityisyyttäsi. Luottamus, turvallisuus ja läpinäkyvyys ovat ydinasioita Citruksen liiketoiminnassa. 25.5.2018 voimaan astuvaa tietosuoja-asetusta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn, joka on osittain tai kokonaan automaattista.  

Haluamme asiakkaidemme, yhteistyökumppaniemme ja kaikkien muiden kanssamme asioivien tietävän, miten käsittelemme henkilötietoja, kun vuorovaikutamme erilaisissa yhteyksissä digitaalisessa ja fyysisessä palveluympäristössä.  

Tässä ilmoituksessa kuvaamme sinulle, miten käsittelemme henkilötietoja toiminnassamme.  

Käsittelyn tarkoitus, oikeusperusteet ja tiedon lähteet

Palvelemme yritys- tai yhteisöasiakkaita. Tämän vuoksi käsittelemme rekisterinpitäjänä pääasiassa henkilötietoja, jotka olemme saaneet toimiessamme yhteistyössä tai asiakassuhteessa yrityksen tai yhteisön kanssa. Näin ollen Citruksen palveluihin rekisteröidyt ovat omien työntekijöidemme lisäksi yritysasiakkaitamme, potentiaalisia yritysasiakkaitamme tai verkkosivumme käyttäjiä. Saamme tietosi pääsääntöisesti joko yritykseltä, jossa työskentelet, tai sinulta itseltäsi. 

Toiminnassamme käsittelemme henkilötietoja seuraaviin käsittelytarkoituksiin ja seuraavilla perusteilla: 
1.    Hoitaaksemme asiakassuhdettamme sopimuksemme perusteella. 
2.    Hoitaaksemme asiakassuhdettamme toimittaaksemme palvelut ja tilaukset sopimuksen perusteella.
3.    Hoitaaksemme asiakassuhdettamme, kehittääksemme palvelukokemusta ja markkinoidaksemme palveluitamme rekisterinpitäjän oikeutetun edun tai antamasi suostumuksen perusteella.

Tietojen siirtäminen, luovuttaminen, säilytys ja profilointi

Tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joiden työtehtäviin Citruksessa kyseisten tietojen käsitteleminen tehtävänmukaisesti kuuluu. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

Säilytämme henkilötietoja sopimussuhteen voimassaoloajan lisäksi kaksi (2) vuotta sopimussuhteen päättymisen jälkeen varmistaaksemme palveluumme mahdollisesti sopimuksen päättymisen jälkeen tulevien tiedusteluiden käsittelyn.

Emme tee automaattisia päätöksiä tai profiloi rekisteröityjä keräämiemme henkilötietojen perusteella.
 

Oikeutesi käyttämiemme henkilötietojen suhteen

Rekisteröidyn oikeudet:

•    Voit tarkistaa ja päivittää henkilötietosi ajan tasalle (tarkastus- ja korjausoikeus).
•    Voit vastustaa tietojesi käyttämistä mm. asiakasviestintään ja markkinointiin (kielto-oikeus).
•    Voit pyytää tietosi poistamista järjestelmistämme (tietojen poistamisoikeus).
•    Voit tehdä valituksen tietosuojavaltuutetulle, jos emme mielestäsi noudata voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä käsitellessämme henkilötietojasi.

Tietosuoja-asioista vastaavan yhteystiedot:

Tietojesi tarkastus, korjaaminen, poistaminen ja käytön vastustaminen onnistuu parhaiten ottamalla sähköpostitse yhteyttä Citruksen tietosuoja-asioista vastaavaan henkilöön, jonka yhteystiedot löydät alta:

Citrus Solutions Oy
Panuntie 4, 00610 HELSINKI
Tietosuoja-asioista vastaava henkilö: Saara Perho
Sähköpostiosoite: saara.perho@citrus.fi

Citrus.fi-sivuston keskustelutoiminto ja yhteydenottolomake

Tallennamme sekä keskusteluikkunan että yhteydenottolomakkeen kautta käydyt keskustelut asiakaspalvelua ja sen parantamista varten sekä kehittääksemme toimintaamme ja palveluitamme. Keskustelutoiminnon kautta käyttäjistä ei kerätä mitään henkilötietoja.

Yhteydenottolomakkeen kautta kerätyt henkilötiedot (nimi + sähköpostiosoite) tallennamme sähköpostirekisteriimme ja käsittelemme niitä luottamuksella ja turvallisesti, emmekä siirrä tai luovuta niitä muuhun käyttöön tai muille tahoille. 

Säilytämme Citrus.fi-sivuston keskustelutoiminnon ja yhteydenottolomakkeen kautta tulleita tietoja kuusi (6) kuukautta, jonka jälkeen tiedot menevät arkistoon, joka tyhjennetään pysyvästi puolivuosittain.

Citrus.fi-sivuston evästekäytännöt

Mitä evästeet ovat?

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka verkkosivusto tallentaa tietokoneellesi tai matkapuhelimeesi, kun vierailet Citruksen verkkosivustoilla.  Käytämme sivuillamme evästeitä palveluntuottamiseksi nettisivuillamme. Evästeet myös välittävät sivustolta käyttäjätietoa sivuston omistajille.

Kuinka käytämme evästeitä?

Verkkosivustolla käytetään Googlen toimittamaa Google Analytics -ohjelmaa, joka helpottaa sivuston käytön seurantaa. Tähän tarkoitukseen Google Analytics käyttää evästeitä, jotka ovat käyttäjän tietokoneelle talletettavia tekstitiedostoja.

Tämän verkkosivuston käytöstä evästeillä luotu tieto, eli vakiomuotoiset internetin kirjautumistiedot ja käyntitiedot siirtyvät ja tallentuvat Googlen EU:ssa ja Yhdysvalloissa oleville palvelimille. Emme koskaan lähetä Googlelle tietoja, josta käyttäjä olisi tunnistettavissa.

Google noudattaa EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield -järjestelyä. Google voi toimittaa Google Analyticsin keräämiä tietoja kolmansille osapuolille lain sitä edellyttäessä tai kolmansien osapuolten käsitellessä tietoja Googlen puolesta. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaan Google ei yhdistä rekisteröityjen IP-osoitteita mihinkään muuhun Googlessa säilytettävään tietoon.

Kuinka valvot tai estät evästeiden käyttöä?

Voit estää Google Analyticsin evästeiden käytön lataamalla ja ottamalla käyttöön Google Analytics Opt-out Browser Add-on -vaihtoehdon.

Jos päätät poistaa evästeet, poistat samalla osan verkkopalvelumme toimivuudesta, jonka vuoksi sivut eivät enää välttämättä toimi optimaalisesti. Tämän takia, jos haluat verkkosivuillamme hyvän palvelukokemuksen, emme suosittele evästeiden käytön estämistä.